Mustafa Kemal Ortaokulu


Vizyon: Çevrede, bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir "model okul" olarak, Türkiye´deki ortaokullar arasında eğitim ve öğretimde ilk sıralarda yer almaktadır.

Misyon: Modern eğitim yöntem ve tekniklerini kullanarak, ülkemizin eğitim politikalarının ve Milli Eğitim Temel Kanunu´nun ruhuna uygun:Yüce Önder Atatürk´ün "Büyük Türkiye" idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

Başarılar: Türk Millî Eğitimi´nin temel amaçları doğrultusunda Türk Gençliği´nin eğitim ihtiyacını karşılamak üzere kurulan okulumuz okul, aile, öğretmen, idare işbirliği sayesinde, 2005-2006´da Kırıkkale´nin en kaliteli ikinci okulu olmuştur. Eğitim öğretim hayatına geçeli henüz 6 yıl olmasına rağmen okulumuz, hem sosyal faaliyetlerde hem de öğretim faaliyetlerinde hep ön sıralarda olmayı bilmiştir. 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak işbirliği ile ilköğretim okullarında başlatılan "BENİM ESERİM" başlıklı proje yarışmasına Fen Bilgisi dalında 4 projeyle katılan okulumuzun bütün projeleri İl Seçme Kurulu´nca ilk elemeyi geçmiş, "Atık suyla çalışan araba" projesi de Bölge Sergisi´nde Ankara´da sergilenmiştir. Özel bir Sınav Hazırlama Merkezi´nin Türkiye çapında 20 binden fazla öğrenciyle aynı anda yaptığı OKS deneme sınavında Kırıkkale 1.´si (yaklaşık 3 bin öğrenci arasından) okulumuzdan çıkmıştır. Sportif faaliyetlerde de boş durmayan okulumuz,2006-2007 Eğitiim Öğretim Yılı İlköğretim Okulları arası Yıldızlar hentbol Şampiyonası´nda Erkeklerde ŞAMPİYON, kızlarda ise 3.oldu. 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Özel Kızılırmak ve Özel Gazi İlköğretim Okulları´nın düzenlemiş olduğu yarışma ve olimpiyatlarda 3 öğrencimiz ilk üç olmak üzere derceye girerken,"BENİM ESERİM" proje yarışmasında "Güneş Enerjisiyle Çalışan Hovercraft" projesiyle iki öğrencimizle birlikte Ankara´daki sergide ilimizi temsil etme hakkını elde ettik.

Saatler: 8.40 - 15.25
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (0318) 225 22 28

Belgegeçer - (318) 225 2228

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://mkemal71.meb.k12.tr

Adres - Yenimahalle Sakarya Caddesi 155. Sokak No 37/1 Merkez/KIRIKKALE

Öğretmen :28
Öğrenci :275
Derslik :18
Çok Amaçlı Salon :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2620
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim

Yerleşim Yeri - Kırıkkale/Merkez

Adres - Yenimahalle Sakarya Caddesi 155. Sokak No 37/1 Merkez/KIRIKKALE

Ulaşım Şehir içi minibüs ve otobüs taşımacılığı

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şehir Merkezinde